ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

αυτοκόλλητες ετικέτες στα φρούτα             http://www.newsitamea.gr/afta-sigoura-den-ta-xerate-gia-tis-aftokollites-etiketes/#_

-Οι αυτοκόλλητες ετικέτες στα φρούτα είναι βρώσιμες! Είναι βέβαια καλύτερο να τις ξεκολλήσετε και να τις πετάξετε, αλλά αν τύχει να φάτε μία ή δύο δεν είναι πρόβλημα. Στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένες από «βρώσιμο χαρτί» ή άλλα βρώσιμα υλικά.-Ακόμη και η κόλλα είναι βρώσιμη, σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).                                                                          -Οι αριθμοί έχουν σημασία: Τα προϊόντα που καλλιεργούνται με συμβατικές μεθόδους έχουν τετραψήφιο αριθμό. Τα βιολογικά προϊόντα έχουν πενταψήφιο αριθμό και πάντα αρχίζουν με το “9”. Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα έχουν επίσης πέντε ψηφία, αλλά πάντα ξεκινούν με το “8”.-Οι αριθμοί είναι οι ίδιοι παντού. Για παράδειγμα, όλες οι συμβατικά καλλιεργημένες μπανάνες έχουν αυτοκόλλητη ετικέτα με τον αριθμό 4011. Αυτό ισχύει σε όποιο σημείο του κόσμου και αν βρίσκεστε!
===========================================================

Μυστικά από τις σημειώσεις της μαμάς

Φτιάχνατε γλυκό και σας έπεσε παραπάνω ζάχαρη;
Μην τρομάζετε, αν έχετε μηλόξυδο ρίξτε μέσα στο μείγμα μια κουταλιά και... ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Αν κάνετε κρέας σούπα ή στην κατσαρόλα και είναι παραπάνω σκληρό απ’ όσο πρέπει, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι.
Θαύματα δεν θα γίνουν αλλά θα μαλακώσει λίγο παραπάνω.

Αν σας αρέσουν τα ψάρια αλλά σιχαίνεστε τη μυρωδιά που αφήνουν όταν τηγανίζονται ή ψήνονται στο φούρνο, κάντε το εξής.  
Βάλτε στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι με νερό να βράζει και ρίξτε μέσα ξύσμα λεμονιού, ξυλαράκια κανέλας και λίγα γαρύφαλλα.
Όσο μαγειρεύετε τα ψάρια, αφήστε τα να σιγοβράζουν.

Φτιάχνετε μαρέγκα και σας ξεφούσκωσε; 
Μπορείτε να το σώσετε! Ρίξτε μέσα λίγο αλάτι ή 3 σταγόνες λεμόνι, θα την δείτε να ξανανιώνει!

Αν ένας λεκές από σπανάκι «σημάδεψε» το αγαπημένο σας μπλουζάκι ή το καλό τραπεζομάντηλο, προίκα από τη γιαγιά, μην ανγχώνεστε. Τρίψτε το αμέσως με οινόπνευμα, μην βάλετε καθόλου νερό, και μετά βάλτε το στο πλυντήριο για πλύσιμο.

Αν έγινε νερουλή η σάλτσα που φτιάχνετε, υπάρχει λύση. 
Ανακατέψτε αλεύρι με βούτυρο και ρίξτε το στην κατσαρόλα με την νερουλή σάλτσα. Ανακατέψτε και αφήστε την κατσαρόλα ακόμα 2 λεπτά να βράσει.

Αν βράζετε μακαρόνια και ταυτόχρονα κάνετε κι άλλες δουλειές υπάρχει κίνδυνος το νερό να ξεχειλίσει. Αν περάσετε όμως από το χείλος της κατσαρόλας λίγο βούτυρο ή λάδι το ξεχείλισμα θα αποτραπεί.

Αν τα καρότα σας χαλάνε πολύ γρήγορα κάντε αυτό.
Με το που τα αγοράζετε κόψτε τα φύλλα και την κορυφή τους γιατί από εκεί τραβούν υγρασία και μαραίνονται.

Αν λαχταρούσατε μια μαρουλοσαλάτα, αλλά μόλις βγάλατε το μαρούλι από το ψυγείο απογοητευτήκατε, κάντε αμέσως αυτό. Βάλτε το μαρούλι σε ένα μπολ με κρύο νερό μαζί με μια κομμένη πατάτα και αφήστε το για ένα τεταρτάκι. Σίγουρα θα είναι πιο... ζωντανό και θα μπορέσετε να το απολαύσετε.

Read more: http://www.i-diadromi.gr/2014/02/blog-post_5083.html#ixzz2sHqg9CyI

===================================
ΠΩΣ  ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
http://www.asxetos.gr/pedia/spiti/myrodies

ΤΗΓΑΝΙΛΑ

Είσασταν αφηρημένοι, ή, έστω, χάλασε ο απορροφητήρας. Τώρα; Φυσικά ανοίγετε τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν καλύτερη δουλειά απο όλα τα αποσμητικά χώρου στον κόσμο!
===============================


Voici mon expérience que je voulais partager avec vous! Très intéressant à faire avec les enfants. Bonne journée!!!
Posted by Michel Moreau on Τρίτη, 21 Απριλίου 2015
======================================
http://www.newsitamea.gr
No1. Πολύ φρέσκο
Θα βυθιστεί στο πλαϊνό μέρος του, και θα παραμείνει βυθισμένο.
Νο2. Φρέσκο (μίας εβδομάδας)
Θα βυθιστεί και αυτό, αλλά το πίσω μέρος του αυγού (το μεγάλο) θα είναι ελαφρώς ανυψωμένο.
Νο3. Παλιό (τριών εβδομάδων)
Θα βυθιστεί αλλά με τη μύτη προς τα κάτω. Το πίσω μέρος του αυγού θα δείχνει προς τα επάνω.
Νο4. Πολύ παλιά αυγά!!! -ΠΡΟΣΟΧΗ-
Το αυγό επιπλέει κανονικά. Αυτά τα αυγά δεν είναι κατάλληλα προς βρώση και πρέπει να τα πετάξετε.
================================
Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.
.. Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
..Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.
.. Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό
.. Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά
.. Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία, να ρίχνει την πίεση (130 ασθένειες)
.. Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
.. Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιωνιστής).
.. Μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές ξεβουλώνει την μύτη.
.. Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνετε το σίδηρο ( όχι φέτα όχι ξύδι)
... Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πήλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
.. Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.
.. Μαύρο τσάι κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
.. Ποδόλουτρο με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.
.. Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
.. Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.
.. Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.
.. Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν 30 πορτοκάλια) και ενισχύει τον μεταβολισμό.
.. Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
.. αλάτι ( με πράσινα γράμματα) δεν προκαλεί φούσκωμα δεν ανεβάζει την πίεση.
.. Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
.. Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα διώχνει τον πόνο.
.. Χυμό από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι τα βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε 1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.
.. Για τους άντρες να γίνεται η ούρηση καθιστοί και μετά το σεξ για να αδειάζει η κύστη και να καθαρίζει.
.. Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια είναι λιποθυμία και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).
.. Αν έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι είναι καρδιά βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα.
Σε έγκαυμα ρίχνουμε οινόπνευμα και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού δεν αφήνει κανένα σημάδι.
. Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε να πιεις ασπράδι αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του βάζουμε να εισπνεύσει πιπέρι και φτερνίζεται και το βγάζει.
. Ο καφές με το γάλα κάνει μούχλα στο στομάχι. Ο νεσκαφέ είναι χημικό που γίνεται σαν κόλα στο στομάχι.
==========================================================

αφαιρέσετε τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας

http://olasimera.gr/deite-pos-mporeite-eykola-na-afairesete-ta-fytofarmaka-apo-ta-froyta-kai-ta-laxanika-sas/
Συνιστούν το μούλιασμα των φρούτων και λαχανικών σε αυτό το διάλυμα με αναλογία 10% ξύδι και 90% νερό για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε φρέσκο νερό, και στη συνέχεια είσαστε έτοιμοι να τα απολαύσετε. Η μέθοδος αυτή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φρούτα και λαχανικά με πορώδη επιφάνεια όπως τα σταφύλια , τα μούρα , οι φράουλες κτλ. διότι μπορεί να απορροφήσουν πολύ ξύδι και να χαλάσουν. Αν θέλετε , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά αντί για ξύδι, χυμό λεμονιού.περισσότερα http://olasimera.gr/deite-pos-mporeite-
================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου